fbpx

Welkom op het blog van DS Patisserie geschreven door Kelly.

In dit blog neem ik je mee in mijn ondernemerschap. Daarnaast kom je de beste tips te weten uit het bakkersvak en laat ik je het verhaal weten achter de Franse patisserie en verschillende ingrediënten. En uiteraard enkele recepturen van Franse patisserie.

Dromen die uitkomen; AD Magazine

Dromen die uitkomen; AD Magazine

Zaterdag 28 September kwam er een wens uit… Elk weekend ontvangen wij het Algemeen Dagblad met daarbij het AD Magazine welke wij met veel plezier lezen. En uiteraard lezen wij elke week de column Goeie Zaak die gaat over hoe kleine ondernemers zich staande houden tussen de grote jongens. Elke week dacht ik. Wat zou ik daar graag een keer in willen staan…

Wil jij lezen hoe wij dit ervaren hebben en hoe het artikel tot stand kwam? Lees dan snel verder.

read more
Het verschil tussen gelato en roomijs.

Het verschil tussen gelato en roomijs.

IJs, wie houdt er niet van? Op het moment dat wij bezig waren met het aanschaffen van een ijsmachine ben ik mij in ijs gaan verdiepen. Vaak zeggen mensen dat ze het Italiaanse ijs lekkerder vinden. Maar waarom is Italiaans ijs eigenlijk zoveel lekkerder en blijven we hier maar van eten? Ik leg het jou graag uit.

read more

Hoe heb ik het afgelopen jaar beleefd: Een terugblik op 2018

Dat was hem alweer. Het jaar 2018 is alweer voorbij. In dit blog vind je een terugblik op 2018. Het jaar met een super lange zomer. Ook het jaar waarin ik de laatste bruidstaarten heb gemaakt op bestelling. En het jaar waarin we begonnen zijn aan de naamsverandering van Delicious Sweetness naar DS Patisserie. Wil je weten hoe ik dit jaar zakelijk en privé heb beleefd? Lees dan verder.

read more
Een Franse traditie: Galette des Rois.

Een Franse traditie: Galette des Rois.

Als Franse patisserie hebben wij normaal gesproken in Januari uiteraard de Galette des Rois in het assortiment. Helaas in 2022 even een jaar niet. Excuses voor het ongemak! Bij onze Franse klanten bekend, maar bij andere klanten iets minder. In dit blog lees je wat de Galette des Rois precies is en kom je een stukje te weten over deze Franse traditie en de historie ervan. 

read more
Een drukke tijd met Sinterklaas en kerst

Een drukke tijd met Sinterklaas en kerst

Het is eind November. De kerstversiering hangt bij ons op de Denneweg. De reclames gaan meer en meer over Sinterklaas en Kerst en het wordt weer echt koud. Het einde van het jaar is in zicht… 

Op de social media kanalen zijn er al mensen aan het terug kijken op 2018 en doelen aan het stellen voor 2019. Nu al!? denk ik dan. Help! Voor mij voelt het nog zeker niet dat het jaar afgelopen is. De drukste tijd van het jaar staat voor de deur.

read more
Vanille | Hoe worden vanillestokjes gemaakt?

Vanille | Hoe worden vanillestokjes gemaakt?

Toen ik begon met het schrijven van een blog over vanille bleek al snel dat ik het niet in één blog kan verwerken. Ik kan natuurlijk een algemeen verhaal schrijven over vanille, maar ik wil jullie door middel van mijn blogs juist iets meer vertellen over het product. Hoe het kan dat vanille zo duur is, hoe vanillestokjes gemaakt worden, de verschillende soorten, maar ook waar je het voor kan gebruiken.
Je merkt het al, te veel informatie voor één blog 🙂 In het eerste blog kon je al lezen over mijn eerste ervaring met vanille en waarom het nu zo schaars en duur is. In dit tweede blog lees je hoe vanillestokjes gemaakt worden. Wist jij al dat vanille eigenlijk een orchidee is?

read more
Vanille | Waarom is het zo duur?

Vanille | Waarom is het zo duur?

Toen ik begon met het schrijven van dit blog over vanille bleek al snel dat ik het niet in één blog kan verwerken. Ik kan natuurlijk een algemeen verhaal schrijven over vanille, maar ik wil jullie door middel van mijn blogs juist iets meer vertellen over het product. Hoe het kan dat vanille zo duur is, hoe vanillestokjes gemaakt worden, de verschillende soorten, maar ook waar je het voor kan gebruiken.

Je merkt het al, te veel informatie voor één blog 🙂 In dit blog lees je over mijn eerste ervaring met vanille en waarom het nu zo schaars en duur is. De komende 4 weken publiceer ik elke week 1 blog zodat jullie meer te weten komen over dit mooie product.

Nieuwsgierig? Lees dan verder…

read more

Follow Us

Openingstijden.

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
Donderdag10.00 - 17.00
Vrijdag10.00 - 17.00
Zaterdag10.00 - 17.00
ZondagGesloten

 

Openingstijden.

Delicious Sweetness
Denneweg 136
2514 CL Den Haag

 

Pin It on Pinterest